Loihde - Referenssit

Laivojen suunnittelu on turvattu tekoälyn ja ihmisten yhdistelmällä

Kirjoittanut Admin | 02.07.2021

Deltamarin Group otti käyttöön Loihteen päätelaitteiden suojauspalvelun yhdistettynä CSOCin valvontaan.

Suomessa, Puolassa, Kiinassa ja Kroatiassa toimivan kansainvälisen Deltamarinin erikoisalaa ovat laivojen suunnittelu sekä erilaiset meri- ja offshore-teollisuuksien palvelut.

Ennen Loihteen kanssa tehtyä sopimusta Deltamarinilla oli käytössään perinteinen skannaava virustorjunta. Kun sen lisenssisopimus oli päättymässä, tuli ajankohtaiseksi pohtia, mitä jatkossa tarvitaan. Tällöin SOC-palvelut nousivat Deltamarinin keskusteluissa esiin.

”Ajattelimme, että virustorjuntaa olisi hyvä laajentaa ja parempi kokonaisuus olisi moderni käyttäytymisen analysointiin perustuva virustorjunta yhdistettynä SOC-palveluun, joka reagoi löydettyihin uhkiin”, kertoo Deltamarinin ICT Service Manager Petteri Nakamura.

Deltamarin otti käyttöön Loihteen päätelaitteiden tietoturvapalvelun, joka perustuu SentinelOne-teknologiaan, sekä tähän yhdistettynä Loihteen kyberturvakeskuksen eli CSOCin valvonnan. CSOCissa Loihteen asiantuntijat valvovat asiakkaan tietoturvatilannetta ja reagoivat, mikäli laitteilla tapahtuu jotain epäilyttävää tai poikkeavaa. Palvelukokonaisuus kattaakin uhkien koko elinkaaren aina suojaamisesta monitorointiin pitäen sisällään myös vastatoimia ja forensiikkaa.

Valinta osoittautunut oikeaksi

Toimittajan valinta tehtiin tarkasti. Useat tahot olivat olleet Deltamariniin yhteydessä palveluistaan, ja yritys testasi laajasti tarjolla olevia ratkaisuja.

”Lopuksi tässä oli aika kova loppukiri kahden kilpailevan ratkaisun kesken, Loihteen ja erään ulkomaalaisen ratkaisun välillä”, Nakamura sanoo. Voittajaksi päätyi lopulta useammastakin syystä Loihteen ratkaisu.

Loihteen SentinelOne-teknologiaan pohjautuva ratkaisu havaitsi poikkeamia työasemilla huomattavasti paremmin. ”SentinelOne tuntui ratkaisuna paljon paremmalta, kuten myös Loihde suomalaisena yrityksenä”, Nakamura listaa. ”Ylipäätään kommunikaatio toimii paljon paremmin suomeksi”, hän lisää.

Yksi tärkeimmistä syistä oli myös Loihteen ratkaisun keveys työasemilla. ”Agentti on erittäin kevyt verrattuna perinteisten ratkaisujen agentteihin työasemilla”, painottaa Loihteen asiakkuuspäällikkö Pekka Numminen. Tämä on erityisen tärkeää Deltamarinille, joka tekee tietokoneilla laivojen suunnitteluun liittyvää vaativaa laskentaa ja 3D-suunnittelua, jotka vaativat paljon prosessoritehoa.

Neljäs tärkeä syy oli se, että Loihteen CSOC pystyy havainnoimisen lisäksi myös reagoimaan poikkeamiin.

”Olen erittäin tyytyväinen, että valitsimme Loihteen”, Nakamura sanoo.

Loihteen asiantuntijat valvovat

Palvelun käyttöönottoprosessi sujui Nakamuran mukaan moitteettomasti. Päätelaitesuojauksia asennettiin ensin pienelle testikäyttäjäporukalle, minkä jälkeen ratkaisu levitettiin muualle. ”Joitain pieniä säätöjä piti tehdä, ja ne kaikki onnistuivat todella hienosti ilman mitään ihmeellisyyksiä”, Nakamura kertoo tyytyväisenä.

”Nyt oikeat ihmiset käyvät läpi, jos koneissamme tapahtuu jotain ihmeellistä. CSOCista lähetetään meille välillä viestejä ja tarkistuksia, kuten ’Tälle asialle tarvitsee tehdä jotain’ tai ’Uskalletaanko tätä ajaa?’ Kyllä se tuo varmuutta tähän työhön”, Nakamura kuvailee.

”Vaikka olemme kansainvälinen yritys, niin IT:ssä kaikki ovat suomalaisia – onkin ollut huomattavasti helpompaa, kun kaikki asiat on hoidettu suomeksi. Kokonaisuutena palvelun käyttöönotto ja CSOCin toiminta ovat menneet todella hyvin”, Nakamura päättää.

Lue lisää Loihteen kyberturvapalveluista.