Tietoalusta
Tarjoamme asiakkaalle mahdollisuuden valjastaa koko organisaation tuottama data hyödynnettäväksi parempaa päätöksentekoa varten keskitetystä paikasta.
Data päätöksenteon tueksi
Yrityksissä tiedolla on monia tarvitsijoita ja kaikilla on omat prioriteettinsa. Erilaista dataa hyödynnetään ympäri organisaatioiden, usein myös samaa dataa. Datan hyödyntäminen on myös kehittynyt ja siihen on muodostunut erilaisia tapoja.
Juuri siksi on hyvä miettiä lyhyttä kantamaa pidemmälle ja rakentaa kunnon perusta nykyisten ja tulevien tietotarpeiden täyttämiseksi. Vaikka kaiken datan tarjoaminen koko organisaatiolle on ihanteellista, on huomioitava erilaiset rajoitukset, sääntelyt ja datan oikeellisuus sen hyödyntämisessä päätöksentekoa varten. Datan on oltava ajantasaista ja jäljitettävissä niin sisäisissä kuin ulkoisissakin käyttötapauksissa.
Jos tiedon saaminen johonkin tarpeeseen on säännöllistä, ei riitä, että ensimmäisellä kerralla toteutus saatiin nopeasti aikaiseksi. On tärkeätä huolehtia myös tiedonsaannin jatkuvuudesta ja toimintavarmuudesta. Samoin on tärkeätä huolehtia, ettei jokin kriittinen ratkaisu ole henkilösidonnainen eli ratkaisun ymmärrys on ainoastaan yhden henkilön päässä.
Miksi valita meidät kumppaniksi?
Tiedolla johtamisen tarpeisiin ja käyttötapauksiin tarvittava data tuodaan keskitettyyn pilvipohjaiseen tietoalustaan, josta sitä voidaan tehokkaasti hyödyntää. Pitkä historiatieto voidaan säilyttää tietoaltaassa raakamuodossa tuleviin tarpeisiin. Tietoalustaa kehitetään vaiheittain, siten, että käyttäjät saavat hyötyjä toteutetuista käyttötapauksista mahdollisimman pian. Alustan tietoturva ja yksityisyydensuoja suunnitellaan ja toteutetaan parhaiden käytäntöjen mukaan.
Tietoalustaa voidaan laajentaa uusilla kyvykkyyksillä, muun muassa analytiikan ja tekoälyn suuntaan. Lisäksi erilaisten hajanaisten – ilman varsinaista lähdejärjestelmää olevien – datojen syöttämiseen ja tallettamiseen voidaan toteuttaa tietoalustan yhteyteen low code-sovelluksia.
Hajallaan oleva data, siiloissa toteutetut raportointiratkaisut, ei yhtä totuutta, kehittämisen hitaus, ei-hallittu kokonaisuus – kuulostaako tutulta omassa arjessasi?
Tietoalustaratkaisu sisältäen suunnittelun ja toteutuksen. Loihde tarjoaa myös tarvittaessa tietoalustalle jatkuvan ylläpidon
Tietoalustan hyödyntämiselle tarjoamme myös raportoinnin kokonaisratkaisun.
Olette kenties tunnistaneet nykyratkaisussa haasteita tai haluatte varmistua tietoalustan toimivuudesta nyt ja tulevaisuudessa?
Onko nykyinen teknologia vanhentumassa (end-of-life) tai onko edessä tietoalustan pilvisiirtymä?
Haluatko että tietoalustan toimivuutta valvotaan ja käyttäjille taataan ajantasaiset datat tarpeiden mukaisesti? Tarvitsetteko resursseja tietoalustan mahdollisiin kehitystarpeisiin?
Tietoalusta projektin vaiheet
Asiakas saa käyttöönsä sovitussa laajuudessa toteutetun tietoalustaratkaisun tuki- ja ylläpitopalveluineen ja prosesseineen.
1. Vaatimus-määrittely
• Kirkastetaan vaatimukset
• Laaditaan projektisuunnitelma
• Priorisoidaan kehitystehtävät
2. Arkkitehtuuri- suunnitelu
• Suunnitellaan tietoalustan tekninen ja data-arkkitehtuuri
3. Ympäristöjen perustaminen
• Perustetaan tarvittavat kehitys-, testi- ja tuotantoympäristöt• Konfiguroidaan tarvittavat palvelut ja apuvälineet
4. Lähdejärjestelmä-integraatiot
• Toteutetaan integraatiot vaadittavista datalähteistä tietoaltaaseen
• Ajastetaan jatkuvat datalataukset
• Suositus/Optio: Pystytetään datan laadun monitorointi
5. Dataratkaisun toteutus / DW:n toteutus
• Mallinnetaan data
• Toteutetaan data-arkkitehtuurin mukainen dataratkaisu / DW
• Toteutetaan datalataukset tietoaltaalta dataratkaisuun
6. Raportoinnin toteutus
• Toteutetaan raportointiratkaisu ja koulutetaan pää- ja loppukäyttäjät
7. Tuotanto / jatkuvat palvelut
• Siirretään valmistunut ja hyväksytty ratkaisu tuotantoon
• Jatkuvat palvelut huolehtivat tuotannonhoidosta ja pienkehityksestä