Skip to content

Loihde myy Ruotsin liiketoimintansa Witted Megacorpille

uutisen-oletuskuva-1280-x-81022.8.2023

Loihde Oyj ja Witted Megacorp Oyj ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jossa Loihde myy Ruotsissa toimivan tytäryhtiönsä Loihde Advisory AB:n liiketoiminnan Witted Megacorpille. Kauppa astuu voimaan 1.9.2023. Yhtiöt eivät julkista kauppahintaa.

Kaupan kohteena olevan Loihde Advisory AB:n liiketoiminta käsittää digitaalisen kehittämisen asiantuntijapalveluita yrityksille ja yhteisöille. Liiketoimintakaupan yhteydessä Loihde Advisory AB:n 10 työntekijää siirtyvät Witted Megacorpin palvelukseen ja jatkavat olemassa olevissa asiakashankkeissa.

Loihteen toimitusjohtaja Samu Konttinen perustelee kauppaa yhtiön päätöksellä keskittyä päämarkkina-alueeseensa Suomeen, jossa sillä on Loihteen eri liiketoimintojen välisiä synergioita selvästi enemmän. ”Ruotsin toimintamme on ollut pientä ja edustanut vain pientä osaa palveluvalikoimastamme. Ruotsin liiketoiminnan laajentaminen kattamaan koko Loihteen palveluvalikoiman olisi vaatinut merkittäviä investointeja.”

”Ostos vauhdittaa Wittedin Ruotsin kasvua ja sopii meidän kasvustrategiaamme Pohjoismaissa”, kommentoi Wittedin toimitusjohtaja Harri Sieppi.

Loihde ja Witted ovat sopineet myös yhtiöiden välisestä yhteistyöstä, jonka myötä ne voivat hyödyntää molempien yhtiöiden osaamista asiakkaiden palvelemiseksi yhtiöiden toiminta-alueilla.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Samu Konttinen,
haastattelupyynnöt viestintäjohtaja Tiina Nieminen, puh. 0444113480 tai tiina.nieminen@loihde.com

Loihde on liiketoiminnan jatkuvuuden mahdollistaja. Autamme asiakkaitamme luomaan kasvua ja kilpailukykyä digitalisaation avulla sekä suojautumaan fyysisen ja verkkomaailman uhilta. Loihde koostuu kahdesta liiketoiminta-alueesta: turvaratkaisuista, jossa toimimme Loihde Trust -brändillä, ja digitaalisen kehittämisen liiketoiminnasta, jossa brändejämme ovat Loihde Advance, Loihde Factor ja Loihde Cloudon. Henkilöstöä konsernissa on noin 900 ja sen liikevaihto vuonna 2022 oli 123 miljoonaa euroa.