Rakenna parempaa asiakaskokemusta AI-aikakaudella
Tekoäly mahdollistaa uudenlaiset teknologiset innovaatiot, mutta kuinka ne rakennetaan asiakaslähtöisiksi palveluiksi? Webinaarissa jaamme havaintojamme ja hyviä oppeja AI:n hyödyntämiseksi paremmaksi asiakaskokemukseksi.
-
Kokemuksiamme AI-vetoisista palvelumuotoiluprojekteista – palvelumuotoilu parantaa AI-projektia. Ei vain teknologia edellä.
- Miten AI pitää muotoilla vastaamaan asiakkaiden odotuksia ja parantamaan kokemusta palveluista?
-
Tarvelähtöiset palvelut AI-aikakaudella
-
Asiakaslähtöisen AI:n DOs & Don’ts
Asiantuntijanamme: Loihteen design-guru Petri Kokko
Suosittelemme erityisesti: digijohtajille, asiakkuuksista vastaaville, designereille, palvelumuotoilijoille, liiketoimintajohtajille, asiakaskokemusjohtajille
Q&A - Vastaukset alla 👇
Q - Millainen vastaanotto asiakaspalveluissa eri yrityksissä on ollut AI:n käyttöönottoon? Paljonko ajasta menee ns. muutoksen johtamiseen ja perusteluihin miksi tällaista ylipäätään tehdään?
A - Riippuu tietysti yrityksestä ja siitä, miten näistä projekteista on sisäisesti puhuttu. Osalla on tosi innostunut fiilis, mutta osa on epäileviä ja vähän peloissaankin. Sisäisesti on hyvä alkaa puhua AI:n käyttöönotosta niin, että se tulisi helpottamaan ja avustamaan ihmisten työtä, ei viemään sitä. Että ne yksinkertaiset tehtävät voi antaa tekoälylle, jolloin jää enemmän aikaa muuhun.
Meillä on usein projektissa mukana myös muutosjohtamisen asiantuntija, joka auttaa juuri siinä että se muutos menee läpi miellyttävästi ja hän voi ottaa ohjat niissä keskusteluissa jotta kaikkia varmasti kuullaan.
Q - Millä tapaa oppii kirjoittamaan tekstejä tekoälylle sopivaksi? Tai minkälaista ammattilaista tämmöiseen pyytäisi apuun, perinteinen copywriter tms. on todennäköisesti lähtökohtaisesti ammattilainen ihmiseltä ihmiselle kirjoittamisessa?
A - Totta, tämä koko aihealue on vielä kaikille tosi uutta. AI-asiantuntijat tai AI-projekteja tekevät palvelumuotoilijat/designerit ovat jo usein perillä niistä ohjenuorista, joiden pohjalta tekstejä voi alkaa kirjoittaa. Ja tokihan tähän voisi käyttää myös tekoälyä, antamalla esim chatGPT:lle oikeanlainen prompt. Karkeana yleisohjeena ehkä se, että sisältöjen pitää keskittyä vain itse tietoon ja faktoihin, eikä sisältää täytesanoja joilla lauseista tulee ns. kivoja lukea.
Q - Mikä oli tällaisen konseptivaiheen hintataso?
A - Hinta riippuu siitä, miten laajasta konseptista (ja projektista) on kyse. Esim. miten laajaa käyttäjätutkimusta tehdään, miten monelle markkinalle palvelu/tuote on menossa, miten paljon osia se sisältää, minkä tasoisia prototyyppejä tehdään, jne.
Yksittäisen asiakkaan projektin hintaa ei oikein voi käyttää suuntaviivana, vaan nämä katsotaan aina per projekti.
Q - Mitä ovat ne asiat, joita tekoälyltä asiakaspalvelussa tyypillisesti toivotaan, mutta toteuttaminen osoittautuu hankalaksi/työlääksi?
A - Monesti ei oikein ymmärretä sitä, mitä sillä tekoälyllä itse asiassa voi edes tehdä. Tulee esim. toiveita että palvelun tai sivuston eri osa-alueet toimisi saumattomasti yhdessä, että tieto vaikka chat botilta kulkisi asiakaspalvelijalle helposti. Mutta aina ne jo käytössä olevat järjestelmät eivät vaan toimi teknisesti yhdessä, ja sitten pitääkin ottaa kokonaan uusia järjestelmiä käyttöön.
Tai sitten huomataan että se data jota halutaan käyttää - vaikka tuotedata - ei taivu eikä riitä siihen mitä halutaan tehdä, jolloin täytyy varata resursseja datan parantamiseen.
Soita tai lähetä meille viestiä aiheesta, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!