Blogi

Maailman mielenkiintoisimmat GenAI toteutukset – listasimme parhaat

Kirjoittanut Admin | 03.04.2024

Reilun vuoden ajan generatiivinen tekoäly on levinnyt maailmalle. Kukapa meistä ei olisi kysynyt vastausta ChatGPT:ltä tai luonut kuvaa ”naisesta kävelemässä New Yorkin katuja 30-luvulla” Midjourneyn avulla.

Generatiivinen tekoäly on ChatGPT:n ja Midjourneyn lisäksi paljon muuta. Se mahdollistaa yrityksille ja organisaatioille paremman asiakaskokemuksen rakentamisen uudenlaisten chat-toimintojen avulla tai se voi tehostaa organisaation toimintaa korvaamalla manuaalisen työn. Suomessa kaupallisia toteutuksia on vielä vähän, mutta asiantuntijamme listasivat omat suosikkinsa maailmalta.

Kriteereinämme olivat: palvelu pitää aidosti hyödyntää generatiivista tekoälyä ja se on sellainen, mitä itse kadehdimme. Sellainen mistä toteamme ”vitsi, kun olisin ollut itse tuota tekemässä”. Tässä suosikkimme:


  1. perplexity.ai

Perplexity on ”Google with steroids”. Se hakee tietoa internetistä ja koostaa vastaukset sinua pohdituttaviin kysymyksiin. Se toimii yleisesti hyvin ja uusia ominaisuuksia tulee todella nopeasti. Perplexityssä voi hakea tiettyä alustaa (esim. YouTube, akateemiset tutkimukset, Reddit, WolframAlpha) tai formaattia (esim. teksti, video tai kuvat).

 

  1. Wayfair Decorify – sisustussuunnittelija (YouTube esittely)

Wayfair on amerikkalainen on-line sisustuskauppa. He ovat kehittäneet generatiivisen tekoälyn asiakassovelluksen, jossa käyttäjä lataa palveluun kuvan esimerkiksi omasta olohuoneestaan ja valitsee millaisen sisustuksen siihen haluaisi. Decorify-palvelu sisustaa olohuoneen silmänräpäyksessä ja luo käyttäjälle valmiin ostolistan AI suunnittelijan ehdotuksista.

 

  1. AinoAid – lähisuhdeväkivallan uhrien auttaja

Arviolta joka kolmas nainen maailmassa kokee lähisuhdeväkivaltaa. Lähisuhdeväkivalta tapahtuu piilossa ja uhreilla on korkea kynnys kertoa siitä, saati hakea apua. Anonyymi AI-avusteinen keskustelukanava on lähisuhdeväkivallan uhreille aivan uudenlainen tapa saada apua hädässään. Palvelu julkaistaan keväällä 2024 Suomessa ja sen jälkeen Saksassa, Itävallassa, Ranskassa ja Espanjassa.

 

  1. Klarna - tekoäly hoitaa asiakaspalvelun

Klarnan julkaisemassa lehdistötiedotteessa kerrotaan, että heidän tekoälyavustajansa on käsitellyt kaksi kolmasosaa asiakaspalvelun chateista ensimmäisen kuukauden aikana. Tämä osoittaa, kuinka tekoälyteknologia on integroitunut tehokkaasti Klarnan asiakaspalvelutoimintoihin, parantaen asiakaskokemusta ja operatiivista tehokkuutta. Avustajan kyky hoitaa suuri osa asiakasviestinnästä itsenäisesti korostaa Klarnan edistystä tekoälyn hyödyntämisessä ja sen potentiaalia asiakaspalvelun tulevaisuudessa. Klarnan mukaan GenAI:lla toteutettu asiakaspalvelu korvaa maailmanlaajuisesti 700 ihmisen työn. Huomattavaa palvelussa on se, että se hoitaa asiakaspalvelun yli 35:lla eri kielellä.

 

  1. Farmer.chat – maanviljeilijän assistentti

Farmer.chat on kehitetty intialaisille, etiopialaisille ja kenialaisille maanviljeilijöille, jotta heidän satonsa ja siten toimeentulonsa paranisivat. Farmer.chat toimii WhatsAppissa ja siltä voi kysyä kaikkeen maanviljelykseen liittyvää. Me kysyimme miten chiliviljelmän oikeaa maaperän kosteutta voi mitata. Koska kyse on matalan koulutustason maista, Farmer.chat vastaa myös ääniviestinä.

  1. phind.com - parempaa koodia

Ohjelmistokoodin luomiseen on nykypäivänä useita eri GenAI palveluita, mutta entäpä suurempien haasteiden kanssa. Sitä varten on Phind. Se on älykäs vastausmoottori ohjelmistokehittäjille. Se on keskittynyt auttamaan haastavien ongelmien ratkaisemisessa ja käyttää generatiivista tekoälyä antaakseen vastauksen sekunneissa tuntien sijaan. Phind on yhteydessä internetiin ja valinnaisesti käyttäjän luomaan koodiin. Phind toimii loistavasti devauskäyttöön. Se listaa mistä on hakenut tiedon, jolloin vaikka ei tarkasti tiedä hakusanaa, Phindin ehdotuksilla löytää hakusanan. Phindin avulla pystyy myös itse varmistamaan helposti, että se mitä AI on totta. Copilotin haastaja, joka tällä hetkellä toimii jopa paremmin.

 

  1. AI @ Morgan Stanley – asiakaspalvelijan assistentti

Pankkijätti Morgan Stanley on kehittänyt asiakaspalvelijoilleen tekoälyyn perustuvan avustaja. Uusi työkalu, jonka nimi on "AI @ Morgan Stanley Assistant", on suunniteltu rahoitusneuvojille ja tukihenkilöstölle, jotka voivat asiakastyössään hyödyntää yli 100 000:a finanssimarkkinoiden tutkimusraporttia ja asiakirjaa. Asiakaspalvelija voi täten löytää vastauksia asiakkaiden haastavimpiinkin kysymyksiin esimerkiksi finanssimarkkinoiden trendeistä, hintakehityksistä, yrityksistä, toimialoista tai yleisistä suosituksista.

Tekoälyohjelman tavoitteena on säästää henkilökunnan aikaa hallinnollisissa ja tutkimustehtävissä, jotka koskevat markkinoita, sisäisiä prosesseja ja suosituksia koskevia kysymyksiä, jotta neuvonantajat voivat keskittyä enemmän asiakaskuntaansa.

  1. Haluatko saada lisää inspiraatiota? 
Google on luonut 17 erilaista esimerkkiä siitä, millaisia hyödyntämismahdollisuuksia generatiivinen tekoäly tarjoaa. Voit tutustua esimerkkeihin Googlen sivuilla

 

Ole meihin yhteydessä ja keskustellaan siitä, miten oma organisaatiosi voi hyödyntää generatiivista tekoälyä.